Welzijnspunten, voor wie en welke vragen?

Voorheen waren de welzijnsstichtingen er alleen voor de ouderen. Nu kan iedereen, met elke leeftijd bij ons Welzijnspunt terecht met alle vragen op het gebied van welzijn, wonen, inkomen, mantelzorg, mobiliteit of zorg.

Onderstaande voorbeeldvragen zijn fictief, maar zouden wel aan de medewerkers van de Welzijnspunten gesteld kunnen worden.

Meneer Jansen, mevrouw Pieterse en velen anderen hebben kosten die ze niet zelf kunnen betalen. Als uw inkomen rond het minimum is kunt u een tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente zoals: Maatschappelijke Participatie, tegemoetkoming in de aanschaf van een computer en schoolkosten. Maar wanneer heb ik er recht op? Welke regelingen zijn er en hoe vul ik die formulieren in? Het Welzijnspunt helpt u.

Mevrouw De Vries wil haar zoon van 8 jaar laten voetballen. Ze moet rond komen van een minimuminkomen. Daardoor kan ze de contributie niet betalen. Via het Welzijnspunt is bij het Jeugdsportfonds een aanvraag ingediend om een deel of de gehele contributie te betalen.

Voor muziekles kunnen de Welzijnspunten een aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds. Deze regelingen zijn er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar.

Meneer Jason is mantelzorger voor zijn vader. Hij werkt én zorgt voor het huishouden. Helaas is het voor meneer Jason nu even te zwaar geworden. Wij hebben hem geholpen om tijdelijk hulp te krijgen voor het schoonhouden van zijn huis.

Mevrouw Steen heeft weer een aanmaning gekregen om een rekening te betalen. De rekening kan ze niet betalen. Wij hebben eerst voor haar een betalingsregeling getroffen. Verder regelen we met mevrouw Steen hoe haar financiën op orde kan worden gebracht.

Meneer Adriaanse worstelt ieder jaar met zijn belastingaangifte, zeker nu het allemaal digitaal moet. Het Welzijnspunt helpt u ook bij eenvoudige belastingaangiften.

 

Advertenties

Over carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s