Levensboek

Het is zaterdag, rond het middaguur. Niet dat je er helemaal de klok op gelijk kunt zetten maar rond die tijd DSCF2245vind je me vaak achter het winkelwagentje in de supermarkt. En dus ook deze zaterdag.
‘Hé, Carel, leuk dat ik je hier tref!’
‘Hallo, ook de vrouw aan het helpen of mag je straks alleen afrekenen?’
‘Nou, eerlijk gezegd krijg ik altijd het verwijt dat ik de zaterdagse boodschappen al te veel rek, ik sta namelijk nogal eens met iemand gezellig te kletsen en dat schiet natuurlijk niet echt op. Maar, wat ik zeggen wou, ik was gisteren bij mijn moeder en mocht daar het levensboek zien dat jullie met, voor en over haar hebben laten maken. Wat een prachtwerk is dat geworden! En wat een geweldig initiatief! Mijn moeder heeft ervan genoten en wij gaan dat nu ook doen.’
Kijk, dat doet me goed! Spontaan en enthousiast! Niet dat het me verbaasde, het levensboekproject is een heel leuk project waar we al veel mensen een plezier mee gedaan hebben. Natuurlijk in de eerste plaats de vertellers. Maar ook de schrijvers en de lezers, kinderen en kleinkinderen van de vertellers.

Dinsdag 21 april leveren we, samen met de SWOB uit Bergambacht, weer zeventien boeken op.

Advertenties

Over carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.
Dit bericht werd geplaatst in achteraf, vooraf. Bookmark de permalink .

3 reacties op Levensboek

  1. Rose-marie zegt:

    Hè Carel…ben je een poosje KWIJT..geweest op FB. Vraag niet hoe dat kan…maar spontaan ben je er weer….Leuk initiatief toch die levensbelang. .

  2. Anna zegt:

    Pracht v/e initiatief 🙂 Lijkt me leuk om te maken, al zou ik niet weten hoe ik daar moet aan beginnen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s